Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

3/28/2024

«Практичні аспекти виявлення та подолання освітніх втрат з української мови та літератури»

 

28 та 29 березня 2024 року на базі Великоберезовицького ліцею, проведений тренінг для  вчителів української мови та літератури»  на тему: «Практичні аспекти виявлення та подолання освітніх втрат з  української мови та літератури».  Під час навчання вчителі-словесники  підвищили професійні компетентності, отримали необхідні знання та практичні інструменти для надолуження освітніх втрат учнів. Захід проведений  на виконання  Національної програми з навчання вчителів інструментам та методикам  вимірювання та подолання освітніх втрат в рамках проєкту «Наздоженемо: курс  про подолання освітніх втрат» та за сприяння Громадської спілки «Освіторія» і  Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Міністерством освіти і науки  України. Тренінг проходив очно впродовж двох днів.  

Педагогів навчали Майя Миколаївна  Кондирєва, методист, в. о. завідувача відділу  методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів Тернопільського ОКІППО,  Ольга Олексіївна Бас, методист відділу освітнього адміністрування Тернопільського ОКІППО,  сертифікований тренер проєкту.

Мета тренінгу  - ознайомити учасників заходу зі змістом понять освітні втрати та розриви; можливими шляхами, інструментами подолання освітніх втрат і розривів в умовах воєнного стану;   науково-методичними напрацюваннями (адаптація навчальних програм, календарно-тематичне планування, поурочне планування роботи, змістове наповнення картки для формувального оцінювання навчальних досягнень учнів, структура діагностичної роботи, зворотний зв'язок тощо) з порушеного питання для забезпечення належного рівня якості навчання української мови і літератури.

Організовані  тренерами навчальні  заняття   для словесників   були насиченими, пізнавальними, змістовними,  цікавими та практичними. Вчителі випробовували на практиці нові методи та підходи, які сприятимуть подоланню освітніх втрат з української мови та літератури.

За результатами участі  для педагогів передбачено сертифікат про підвищення  кваліфікації (15 годин) від Громадської спілки «Освіторія». 











Немає коментарів:

Дописати коментар