Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

4/11/2014

«Культура спілкування із книгою засіб формування компетентної особистості на уроках світової літератури».

11. 04.2014 р. на базі Довжанківської ЗОШ І-ІІІ ст. семінар для школи молодого вчителя світової літератури з проблеми «Культура спілкування із книгою засіб формування компетентної особистості на уроках світової літератури».
Підвищити інтерес до книги може сама книга. На противагу застарілим підходам до розвитку читацьких інтересів школярів вчителям слід практикувати сучасні, динамічні, активні та інтерактивні форми роботи: інформаційні уроки на теми культури читання, проводити читацькі фестивалі та конференції, літературні читання, інтелектуальні конкурси та вікторини . Спілкування з книгою допомагає школяреві оволодіти певною сумою знань, засвоїти досвід попередніх поколінь, долучитися до культурних надбань усіх народів. Вміти читати самостійно, вдумливо, дозволяє читачеві закріплювати читацькі навички, розширює діапазон читацької компетентності.
Вчителем Довжанківської ЗОШ І-ІІІ ст.Литвин О.І. було проведено відкритий виховний захід між 5-7 класами  на тему: «Подорож у країну Літератури». Ефективними формами роботи було обрано : робота учнів в команді, проведення літературних вікторин, відповіді на питання, інтерв’ю з письменником, літературним героєм,рольові ігри, які дали змогу читачеві долучитися до активної  творчої діяльності. Пізнання книги, систематична праця з нею розширює кругозір читача, вчить умінню правильно сформулювати читацький запит, дозволяє вільно орієнтуватися в різноманітних джерелах інформації.



Немає коментарів:

Дописати коментар