Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

2/02/2024

ВИХОВАННЯ ПАТРІОТИЗМУ У ВИКЛИКАХ СУЧАСНОСТІ

 02. 02. 2024 року, відповідно до плану роботи КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Великоберезовицької селищної ради проведено онлайн-зустріч «Організація освітнього процесу закладів освіти з національно-патріотичного виховання». Захід проходив онлайн на платформі сервісу Google Meet. Участь в онлайн-зустрічі брали заступники з виховної роботи, педагоги-організатори закладів освіти.

Метою заходу обмін досвіду педагогів та презентація сучасних форм і методів патріотичного виховання. Серед виховних напрямів сьогодні найбільш актуальними виступають громадянсько-патріотичне, духовно-моральне, військово-патріотичне та екологічне виховання як основні складові національно-патріотичного виховання, як основоположні, що відповідають як основним вимогам і викликам сучасності. Розглядалися актуальні питання національно-патріотичного виховання, використання сучасних виховних технологій в роботі педагога – організатора. Крім того, більше уваги приділено практичній роботі учнівського самоврядування щодо реалізації проєктної діяльності. Тому нині, як ніколи, потрібні нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості. Процес патріотичного виховання дітей і молоді повинен мати випереджувальний характер, відповідати віковим періодам розвитку дитини та особистісним характеристикам, грунтуватися на духовно-моральних засадах.
Отже, національно-патріотичне виховання повинно наскрізно пронизувати весь освітній процес. Для цього повинна створюватися цілеспрямована, організована взаємодія дітей з батьками, педагогами, дитячими колективами, громадськими об’єднаннями, закладами культури, територіальною громадою. Система заходів з національно-патріотичного виховання має бути постійно спрямованою на кінцевий результат – виховати справжнього громадянина-патріота своєї країни.Думаємо про майбутнє! Віримо у ПЕРЕМОГУ!



Немає коментарів:

Дописати коментар