Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

10/06/2017

Перші кроки молодого педагога


Перший раз у перший клас... Сьогодні використаємо цей вислів не за його традиційним призначенням, а трохи інтерпретуємо. У ролі першокласника виступатиме молодий учитель, який щойно починає робити свої перші кроки у школі, проводити перші уроки, уперше оцінювати навчальні досягнення учнів.

06. 10 2017 р.  в залі РДА   проведено школу молодого вчителя  зарубіжної літератури та художньо-естетичного циклу з проблеми: «Шляхи ефективного впровадження новітніх технологій у навчальний процес». Особливу увагу було звернено на  загальні вимоги щодо підготовки вчителя до сучасного уроку. За попередні роки змінилося багато педагогічних цінностей. З’явилися не тільки нові завдання, а й нові засоби навчання. Головне, що сьогодні урок розглядають не тільки як діяльність учителя чи як форму навчання, а й як діяльність учня.

Було надано методистом РМК Демидою О.Р. методичні рекомендації молодому вчителеві в плануванні його роботи ( програми, вимоги до календарних та поурочних планів, критерії оцінювання навчальних досягнень учнів), в ознайомленні з вимогами до ведення зошитів, щоденників, шкільної документації; у визначенні типології уроків та вимог до їх проведення; в аналізі результатів роботи за І семестр, визначенні напрямків роботи у позакласній роботі з предметів та участі в районних конкурсах.

Немає коментарів:

Дописати коментар