Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

12/11/2015

11.12. 2015 р. проведено майстер-клас викладачем ТДПУ Цибулько М. Б. з проблеми» «Сучасні методи організації навчально - пізнавальної діяльності учнів на уроках образотворчого мистецтва».У сучасному світі інноваційні технології є надзвичайно затребуваними, оскільки одній людині неможливо знати все, навіть у якійсь вузькій галузі знань. Необхідними є такі навички, як уміння орієнтуватися у джерелах інформації, розуміти сутність речей, осмислювати ідеї  та концепції й уже на основі    цього  користуватися інформацією  та застосовувати в конкретних умовах, формулювати й відстоювати особисту думку. Саме  цьому сприяють інноваційні технології. Інноваційність у цьому навчанні можна трактувати, як взаємодії учнів, спілкування їх у режимі бесіди, діалогу, спільної дії.              
Отже, інноваційними методами можна називати такі, застосування яких приводить до активної дії учасників навчального процесу, вони постійно щось здійснюють – говорять, моделюють, малюють  тощо, тобто виступають не тільки слухачами, спостерігачами, а й беруть активну участь у процесі.
Усвідомлення мотивів і мети, що спонукають людину до оволодіння образотворчою діяльністю, визначення основних психічних процесів і утворень, які у своїй сукупності забезпечують її готовність до оволодіння зазначеною діяльністю обумовлюють вибір методів і прийомів навчально-виховного процесу поділилася з досвіду роботи Пелехата М.К., вчитель образотворчого мистецтва Товстолузької ЗОШ І-ІІІ ст.

Немає коментарів:

Дописати коментар