Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

4/17/2015

Школа молодого вчителя


17.04.2015 р. на базі Настасівської ЗОШ І-ІІІ ст. була проведена школа молодого вчителя світової літератури з проблеми: "Роль уроків розвитку  зв’язного мовлення на уроках світової  літератури". Демидою О.Р. був проведений відкритий урок в 5 класі на тему: "Усний розвиток зв’язного мовлення. Відгук на улюблений літературний твір (за творами М. Твена «Пригоди Тома Сойєра», Е. Портер «Полліанна», Л. Керролла «Аліса в країні чудес»).
            Вчителям було надано методичні рекомендації  щодо вдосконалення навичок усного мовлення слід створювати умови для того, аби учні мали змогу висловлюватися, говорити, спілкуватися у класі. Причому не тільки й не стільки відтворюючи статті підручника та інших критичних джерел, скільки вступаючи у вільні діалоги з вчителем і зі своїми однокласниками. Досягнення такої мети стає можливим за умови використання таких форм уроку, як урок-бесіда, урок-диспут, урок-роздум, урок-діалог, урок-семінар тощо. Вони вже за своєю формою передбачають необхідність активного спілкування.
Отже, система роботи з розвитку усного й писемного мовлення посідає важливе місце у викладанні світової літератури, оскільки одночасно становить і предмет оволодіння певними мовленнєвими уміннями й навичками, і дієвий засіб, за допомогою якого забезпечується відповідний рівень літературної освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар