Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

3/06/2015

Великобірківський освітній округ інформує:

06.03. 2015 р. на базі Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений постійно діючий семінар вчителів світової літератури Великобірківського округу з проблеми: " Діалог як домінантна форма навчання на уроках світової літератури. Роль дискусії у розвитку читацької діяльності школярів".
            Методистом ТРМК Демидою О.Р. та керівником освітнього округу Басюк Ж.А. були обговорені та підготовлені методичні рекомендації, що одним із важливих шляхів вирішення названої проблеми виступає підвищення ефективності діалогічних методів у формуванні свідомого читача, який вміє аналізувати, співвідносити, порівнювати, добувати самостійно інформацію, який буде підготовленим до самостійного спілкування з мистецтвом слова, творчо підходити до будь-якого виду роботи і, нарешті, бути толерантним партнером на уроці. Дискусія є важливим засобом пізнавальної діяльності учнів у процесі навчання. Вони значною мірою сприяють розвитку практичного мислення, дають можливість визначити власну позицію, формують навички відстоювати свою думку, поглиблюють знання з поставленої проблеми. Сучасна дидактика визнає велику освітню і виховну цінність дискусій.
Вчителі округу мали змогу побувати на відкритому уроці в 5 класі «Ідея радості життя й відкриття світу у творі Елеонор Портер "Полліанна"», який провела Сідяга І.В. Урок проведений методично правильно. Учителька використала різноманітні форми та методи роботи. Діти з цікавістю та активністю працювали в парах. Учитель уміє володіти класом, має прекрасні взаємовідносини з учнями, враховує індивідуальні особливості кожного учня.


Немає коментарів:

Дописати коментар