Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

9/04/2024

 

  23.08. 2024 р. на базі   Великоберезовицького ліцею проведено методичну студію для заступників з виховної роботи, педагогів-організаторів ЗЗСО Великоберезовицької селищної ради. Виховання в сучасних умовах  потребує  сучасного стратегічного бачення у кожного педагога.  З педагогами опрацьовано  методичні рекомендації з питань організації виховного процесу у закладах освіти у 2024/2025 навчальному році.У 2024/2025 н. р.  заклади освіти продовжують роботу за програмою «Нова українська школа» у поступі до цінностей», яка розглянута та затверджена Вченими Радами Інституту проблем виховання (протокол № 6 від 02 липня 2018 року) та Інституту модернізації змісту освіти (протокол № 7 від 26 вересня 2018 року). Режим доступу : https://ipv.org.ua/prohrama-nova-ukrainska-shkola/, а також за обласною програмою впровадження Української Хартії вільної людини в освітніх закладах Тернопільської області на 2021-2024 роки, затвердженою рішенням сесії Тернопільської обласної ради від 23.12.2020 р. № 34. Нові вимоги сьогодення спонукають до створення дієвого виховного середовища закладу освіти, впровадження моделі національно-патріотичного виховання здобувачів освіти через систему інноваційних форм і методів роботи, що сприятиме формуванню істинних цінностей. Єдність навчання, виховання і розвитку учнів забезпечується спільними зусиллями всіх учасників освітнього процесу. Формування патріотизму в українському суспільстві залишається першочерговим як для держави, так і для системи освіти в цілому. У зв’язку з цим, національно-патріотичне виховання є важливим сектором освітнього процесу.  19 серпня 2024 року у рамках у рамках Серпневих методичних студій ТОКІППО проходила обласна  методична студія «Впровадження моделі національно-патріотичного виховання здобувачів освіти через систему інноваційних форм і методів роботи».  Костик Н. В. , заступник з виховної роботи, Лобур Н. Б., керівник гуртка « Рукоділля» Мишковицького ліцею активно презентували  особливості виховної роботи в закладі освіти в напрямку національно-патріотичного виховання у гуртковій роботі  - один з дієвих компонентів виховної системи освітнього закладу.

Рекомендуємо активізувати участь педагогів та здобувачів освіти  різноманітних конкурсах, виставках, форумах, презентаціях, олімпіадах,турнірах, семінарах, круглих столах.

Духовне виховання учнів за умов воєнного часу є актуальним завданням, яке вимагає уваги освітян та осмисленого підходу.

Виховна робота має бути спрямована на формування ціннісного ставлення і судження у школярів, вміння вибудовувати доброзичливі й толерантні стосунки з учасниками освітнього процесу.

У планах роботи закладів освіти необхідно передбачити проведення тематичних годин спілкування, зустрічей, бесід, лекцій, семінарів, тематичних виставок, засідань круглих столів, науково-практичних конференцій, літературних вечорів, поетичних годин тощо щодо відзначення важливих пам’ятних та ювілейних дат 2024/2025 н. р. Бажаємо всім успішного навчального року і Перемоги!