Кожен новий день - це шанс змінити своє життя.

"Життя пройде, немов вода,
і відцвіте, немов вишнева гілка....
В житті одна помилка - не біда.....
Біда, коли усе життя - помилка."

Ліна Костенко

3/16/2023

Відкритий урок - засіб поширення інноваційного досвіду

 «Учитель готується до свого найкращого уроку все життя»

.О.Сухомлинський

10.03.2023 р.  Пришляк С. Б. вчителька української мови та літератури Великоберезовицького ліцею провела урок з української літератури  на тему: «Олександр Олесь. «Ярослав Мудрий» (із книги «Княжа Україна»)» в 5 класі. Учні  ознайомилися із життєвим і творчим шляхом Олександра Олеся, історією написання книги «Княжа Україна»; вчилися  характеризувати історичну епоху, у яку князював Ярослав, давати оцінку його державним справам, учинкам, які відображені у творі, історичних матеріалах, художньому мистецтві; критично думали,  виразно читали, вчилися знаходити в прочитаному тексті необхідну інформацію та застосовувати її для характеристики головного героя.  На уроці було відчутно патріотизм українських школярів, повага до великого князя Ярослава Мудрого.

Психологічна готовність учнів до уроку була забезпечена, учні приготували необхідне обладнання, зустріли вчительку з готовністю працювати. На уроці були реалізовані вимоги  Нової української школи. Особливо вдало дотримано принцип науковості щодо навчального матеріалу, що вивчався, Доречно були використані словесні, наочні і практичні методи,  форми роботи,  цікаві творчі завдання. Дидактичний матеріал, що був запропонований  та розроблений, сприяв активізації навчальної  проєктної діяльності учнів.

  Вчителька  використовує  на уроці методику самооцінювання, позитивно налаштовує учнів на необхідність постійно аналізувати власні навчальні результати.  Учні самостійно співвідносили власні результати з розробленими критеріями оцінювання та аналізувати власні результати.

         Принцип зв'язку навчання з життям знайшов свою реалізацію,  який спонукав учнів використовувати знання для розповідей цікавих та змістовних історій та переказів.











Немає коментарів:

Дописати коментар